Hesabım
    İstanbul'un Cuma Günü Etkinliklerini Kaçırmayın!

    Bize hergün festival diyenler için cuma programı hazır!

    Şehrin festival ve sanat etkinlikleri hızını kesmeden devam ederken, İstanbul yılın bu zamanlarında kültürel bir yolculuk yaşamak için ideal bir şehir haline geliyor. Festival, atölye, sergi, konser derken etkinliklerin takip edilmesi için büyük bir pano hazırlamak gerekebilir. Buna gerek kalmasın diyerek, İstanbul’da gerçekleşen sinemaya dair etkinlikleri editoryal bir süzgeçten geçirerek sizin için hazırladık.

    Şimdiden iyi seyirler! 

    Yaşam Bekliyor

    Pera Film, Direniş Kültürleri programı kapsamında gösterimini yapacağı bir diğer film ise Yaşam BekliyorIara Lee’nin yönettiği belgesel İspanyol hükümdarlığının sona ermesinden kırk yıl sonra, bugün, Batı Sahra'nın sömürge halini gözler önüne seriyor. Film saat 21.00'da Pera Müzesi'nde izlenebilir.

    Luis Bunuel(Atölye)

    Akbank Sanat'ta yer alan sinema atölyesinde Hayal Perdesi Sinema Dergisi yazarlarından Barış Saydam’ın önderliğinde sinema tarihine yön veren yönetmenler ve filmleri ele alınıyor. Cuma günü atölyesinde hem gerçeküstücülüğün hem de politik sinemanın önemli figürlerinden biri Luis Bunuel yer alıyor. Yönetmenin sinemasının belirgin dönemleri, baskın temaları, gerçeküstücülük ve Freud’la ilişkisi, rüya ve gerçeklik arasında kurduğu ince çizgi atölyede sinema severler için incelemeye alınacak. Etkinlik 18.30-20.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Ayrıntılı bilgi ve programın diğer atölyelerine ulaşmak isterseniz Akbank Sanat'a bakabilirsiniz.

    K2 ve Görünmez Uşaklar

    Pera Film, Direniş Kültürleri programı kapsamında Iara Lee’nin yönettiği belgeselleri gösteriyor. K2 ve Görünmez Uşaklar’da, yönetmen Iara Lee ve ekibi Pakistanlı hamallar ve Nepalli şerpaların gündelik hayatlarını görüntülüyor.  Film saat 20.00'da Pera Müzesi'nde izlenebilir.

    The Hypothesis of the Stolen Painting / Dog's Dialogue

    Bilgi Sinema Kulübü'nün gerçekleştirdiği gösterim serisinde beşinci hafta, Raúl Ruiz'in The Hypothesis of the Stolen Painting (1979) ve Dog's Dialogue (1977) filmleri gösterilecek. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin E1-207 salonunda saat 19:00’de başlayacak olan gösterimler, ücretsiz ve herkesin katılımına açık olarak gerçekleştirilecek.

    Biz Dostuz

    AB Üye Ülkeleri ve kültür merkezlerinin katkıları ile düzenlediği 5. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri10 Aralık İnsan Hakları Günü çerçevesinde İstanbul ve Ankara’da gerçekleşiyor. Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek olan gösterim ücretsiz olarak izlenebilir. Filmin kısaca konusundan bahsetmek gerekirse; Batı’dan ve Çin’den gelen yatırımcılar hükümetlere rüşvet veriyor ve uluslararası kurumlar da bunu görmezden geliyor. Afrika’nın sömürgeleştirilmesinden doğan travmalar, etnik ve dini savaşlar, köleliğin modern formları gözler önüne seriliyor.  Film 19.00'da başlıyor.

    Rüzgarın Hatıraları

    52. Antalya Film Festivali'nde Uluslararası Yarışma Seyirci Ödülü kazanan film, İkinci Dünya Savaşı sırasında Türkiye'de de artan yabancı düşmanlığı yüzünden gayrimüslüm yazar ve ressam Aram'ın hayatını kurtarmak için İstanbul'dan kaçışını konu alıyor. Filmin seans bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top