Hesabım
    Kefernahum
    Ortalama puan
    4,4
    155 Puanlama
    Kefernahum hakkında görüşlerin ?

    32 Kullanıcı yorumları

    5
    17 Eleştiri
    4
    9 Eleştiri
    3
    3 Eleştiri
    2
    1 Eleştiri
    1
    1 Eleştiri
    0
    1 Eleştiri
    Sırala
    En yararlı eleştiriler En yeniler En çok eleştiri yazmış üyeler En çok takip edilen üyeler
    firdevs CAN
    firdevs CAN

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    6 Ağustos 2023 tarihinde eklendi
    Ağır tempoda ilerleyen göçmenlerin yaşadıkları sıkıntı ve sorunları yansıtan güzel bir yapıt olmuş. Başrol oyuncusu çocuğun oyunculuğuna hayran kaldım olayları içinde gibi yaşattı resmen. İzlemek isteyenler yorumlara bakarak karar verecek olanlara tavsiye ediyorum. Acıklı durağan film tarzını sevmeyeni pek sarmaya bilir ama kesinlikle izlenilmesi ve ibret alınması gereken bir konuya sahip diyorum ve izlemeye davet ediyorum.
    Gökhan Özfatura
    Gökhan Özfatura

    1 değerlendirme Takip Et!

    0,5
    5 Mayıs 2023 tarihinde eklendi
    müslümanları çıkarcı ve zalim, hristiyanları merhametli ve yardım severmiş gibi gösteren hristiyan propagandası filmi.
    Beyza
    Beyza

    6 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    30 Haziran 2023 tarihinde eklendi
    Çocuk ihmal ve istismarını anlatan en iyi filmlerden diyebilirim. Bir çocuk oyuncunun rolünü bu kadar iyi oynaması ve gözyaşı döktürmesi inanılmaz.. Maalesef ki bu yaşananlar sadece film de kalmıyor, bunlar gerçek bunu bilerek izlemek te çok acı..
    nisoşş
    nisoşş

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    24 Temmuz 2022 tarihinde eklendi
    Bir anne olarak ağlamaktan canım çıktı bu nasıl güzel oynamaktır o sahneler o küçük çocuğun o karakteri nasıl oynamasıdır bütün filmler batsın bu filmin yanında tek kelimeyle kusursuz
    yusuf Yılmaz
    yusuf Yılmaz

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    24 Mart 2022 tarihinde eklendi
    İlk defa bir film izlerken kalbim ağrıdı . Kesinlikle Oscar kazanması gerekirdi bu filmin...........
    Ahmet Büke
    Ahmet Büke

    Takipçi 935 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    21 Ekim 2021 tarihinde eklendi
    lübnan dan kötü gerçekler zor durumdaki çocuklar.. Türkiyeyede benziyor biraz.. Ortadoğuluyuz sonuçta.. Film süper bir drama.. Tek sıkıntı çekimlerin çok yakın olması… bazen yoruyor bu insani.. Çocuk ve bebek oyuncular muhteşem oynamış.. Sürükleyicilik on numara
    ANNA kitap okuyor
    ANNA kitap okuyor

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    11 Eylül 2021 tarihinde eklendi
    Hayatımda izlediğim en derinlere dokunan ve en acısıda gerçekleri yansıtan bir film.hayatından şikayetçi olan herkes bir izlesin filmi. Yazmadan geçemeyeceğim bir şey daha Çocuğun oyunculuğu olağanüstü. Ayakta alkışlanır.
    Şeyma Gürbüz
    Şeyma Gürbüz

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,5
    3 Eylül 2021 tarihinde eklendi
    Son zamanlarda izlediğim en iyi filmdir..
    O kadar önemli bir olaya değinmiş ki oyuncular da senaryo da harika oscar ödülünü hak edecek bir film..
    İzleyin izlettirin
    Turgay Buğdacigil
    Turgay Buğdacigil

    Takipçi 1.910 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    21 Nisan 2021 tarihinde eklendi
    “Capharnaüm / Capernaum” yahut İngilizce olarak “Chaos”, senaryosunu Jihad Hojeily, Michelle Keserwany, Georges Khabbaz ve Khaled Mouzanar ile birlikte yazan Nadine Labaki’nin yönetmen koltuğunda oturduğu son derece sıra dışı bir drama…

    Prömiyeri, 17 Mayıs 2018’de 3 ödül kazandığı Cannes Film Festivalinde yapılan ve 20 Eylül 2018 tarihinde Lübnan’da vizyona giren filmin, 8.4/10 (67.236 oy) ve 4.4/5 (1.000 üzeri oy) olan IMDB ve Rotten Tomatoes izleyici puanı ortalamalarıyla 7.9/10 (176 yorum) ve 75/100 (33 yorum) olan Rotten Tomatoes ve Metacritic yorum ortalamaları, yeterince iyi bir filmle karşı karşıya olduğumuzu söylüyor gibi…

    Yine de isterseniz, her zamanki gibi önceliği oyuncu kadrosuna vermek suretiyle filmi birde biz inceleyerek yorumlayalım ve ardından da puanlamaya çalışalım…

    Ancak, artık neredeyse yorumlarımızda geleneksel bir özellik halini aldığı üzere ayrıntılı incelemeye geçmeden önce birer Academy, Golden Globe ve BAFTA ödülü adaylığı da bulunan filme ilişkin ilk tespitimizi paylaşalım:

    Karşımızdaki, en büyük talihsizliği, aynı yıl içinde çekildiği için Academy, Golden Globe ve BAFTA gibi üç önemli sinema organizasyonundaki “Yabancı Dilde En İyi Film” kategorilerinde “Roma” (2018) gibi bu ödüllerin tamamını sonuna kadar hak etmiş olan bir başyapıt ile yarışmak zorunda kalmış olan bir film olması...

    Eğer öyle olmasaydı bu ödüllerden en az biri (belki de üçü birden), “Capharnaüm / Capernaum” un hanesine yazılabilecekti…

    Zira aynı kategoride kendisine rakip olan “Zimna wojna / Cold War” (2018), “Dogman” (2018), “Girl” (2018), “Manbiki kazoku / Shoplifters” (2018) ve Werk ohne Autor / Never Look Away” (2018) gibi filmlerin hiçbirinin “Roma” (2018) ayarında olmadıkları çok açık…

    Peki, bu filmi bu kadar dikkat çekici yapan şey ne?

    Bize göre, bangır bangır bağıran evrensel mesajı ile tamamına yakını amatörlerden oluşan oyuncu kadrosunun performansı…

    Elbette bu aynı zamanda, senaryoda da imzası bulunan yönetmen Nadine Labaki’nin de başarısı…

    Bitirmeden, kısaca da olsa filmin hikâyesine de değinmemiz gerektiğini düşünüyoruz…

    Evet, filmin hikâyesi Beyrut’ta geçiyor…

    Bunu hepimiz görüyoruz zaten…

    Ama buna rağmen filmde anlatılanların sadece Lübnan’a özgü şeyler olduğunu söylemek, tam bir ikiyüzlülük olacaktır…

    Neden mi?

    Bırakın bakamayacağı kadar çok çocuk yapmayı, mülteciler ve kaçak göçmen işçiler ile benzeri diğer konuların hiçbirinin ayrıntısına girmiyoruz, bir tek on bir yaşında zorla evlendirilen kız çocuğu “ Sahar / Seher” in durumu bile apaçık ortadayken başka da ne denilebilir ki…

    Sonuç olarak, hiç düşünmeden arşivimize de dâhil ettiğimiz her şeyi ile son derece rafine olan bu film için puanımız 4, önerimiz ise “mutlaka izlenmeli” şeklinde olacak…

    Keyifli seyirler,
    Alan Bakr
    Alan Bakr

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,5
    19 Mart 2021 tarihinde eklendi
    Lübnan’nın Sosyolojik Sorunları Bir Filmde
    Capernahum filmi birden çok faktörü eleştirmiştir. Labaki, Filmin ilk açılış sahnelerinden birinde çocukların tahtadan silahlar yapıp birbirleriyle savaşmaları, cezaevinde Hıristiyan cemaatlerinin gelip, orada bulunan mültecileri mutlu etmek için şarkı söylemeleri, Müslümanların bir kısım kızların regl dönemi olduktan sonra ve çocuk olmasına rağmen evlendirmeleri, siyahî insanlara yapılan ırkçılığı ve çocuklarının çocukluğunu öldüren analar ve babalar gibi sosyal sorumsuzluk ortaya koymuştur. Ancak Labaki birçok konuya değinmesi ve belirli bir soruna veya anlatıya odaklanmaması filmin drama akışının bozulmasına neden olmuştur. Aynı zamanda Labaki birçok olayın bir araya getirmesi filmi d acıtasyon yaptığını algılanabilir.
    Lübnan’daki İtalyan Yeni Gerçekçilik
    Nadin Labaki “Kefernehum” adılı filmle doğal mekanlara geçmesi, gerçek oyuncular kullanması, kamerayı sokağa geçirmesiyle ve özelikle hayatımızın her evresinde yaşanan olayların yansıtması “İtalyan Yeni Gerçekçilik” akımını yeniden canlandırmaktadır. Nadin Labaki son zamanlarda yaşanan mülteci sorunlarını ele almak istemiştir. Ancak “Kefernahum” filmi sadece mültecilerin değil mülteci gibi yaşayan Lübnan vatandaşların da yansıtmak istedi. Aynı zamanda Lübnan halkındaki bulunan işsizlik, insan istismarı, uyuşturucu satımı ve kadınlara şiddet gibi birçok konuya değinerek ve gerçeği müdahale etmeden gözlemci bir rol üstelenmiştir. Labaki bu filmle izleyicileri düşündürtmeden Lübnan’ın sosyo-kültürel kodlarını açarak kendi toplumunu eleştirmiştir. Ancak “Zain” karakteri bazı sahnelerde kendinden büyük anlamların ve sözlerin söylemesi, söylemiş olduğu sözlerin arkasında bir diyalogun var olmasını hissettirmiştir. Böylece Labaki kurmaya çalıştığı gerçekliği elden kaçırdığını söyleyebiliriz.
    Regl ile Kadınlaşan Kız Çocukları
    Kız çocukların evlendirme gerçeği, ortadoğunun birçok yerinde rastlanan bir durumdur. Labki de “Kefernahum” filminde regl olan bir kız çocuğunun evlenme hikâyesini anlatarak feminist bir yönetmen olmasından kaynaklanmaktadır. Labaki’nin diğer filmlerine baktığımız da her zaman kadın sorunlarına yönelik bir yer ayırdığını görürüz. Ancak Kfernahum filmdeki değişen faktör ise dinin ve Müslüman toplumların kadınlara yönelik olan bakış açıları göstermiştir. Yani bir kız çocuğunun bir meyveye benzetip ve bu meyveyi regl dönümü geçerek olgunlaşma anlayışını seyircilere aktararak ve bu anlayıştan kaynaklanan sorunları göstererek yeni neslinin sosyo-kültürel kodlarını değiştirmeye amaçladığını söylemek mümkündür.
    Alma Murtic
    Alma Murtic

    1 değerlendirme Takip Et!

    4,5
    15 Ocak 2021 tarihinde eklendi
    Çok acıklı.Kalbimi sanki taşla ezdiler.Orta doğunun cahillik ve geri kalmışlığını, eğitimsizliği, insanların değersizliğini, en acı şekliyle anlatan güzel bir film.
    Talha Tınaz
    Talha Tınaz

    1 değerlendirme Takip Et!

    5,0
    25 Aralık 2020 tarihinde eklendi
    Mülteci hayatını anlatan, günümüzde yaşadığımız coğrafya ve yaşanan olayları baz alarak ya o çocukların yerinde biz olsaydık diye sorgulamamıza yardımcı bir film
    Zeynepmaraz
    Zeynepmaraz

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    25 Aralık 2020 tarihinde eklendi
    Hayatımda izlediğim en dram dolu bi filimdi aldığı puandan daha fazlasını hakediyo bile diyorum izlemeyen boşa yaşar o kadar
    Safak Güler
    Safak Güler

    10 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    5 Aralık 2020 tarihinde eklendi
    Amerika Birleşik Devletlerinin ortadoğuya daha fazla barış getirmesini gerektiğini gösteren bir film her nasıl oluyorsa olsun.
    Merhaba Y
    Merhaba Y

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    28 Kasım 2020 tarihinde eklendi
    Sürekli bir sinema izleyicisi olarak sosyo-kültürel,aile,yaşam,fakirlik,ebeveyn tutumu üzerine ortadoğunun çizgilerini de katarak işlenen harika bir başyapıt..Hele küçük oyuncu tam anlamıyla oyunculuk yapmış..İzleyin,izlettirin..Düşük yıldızlara takılmayın.
    Daha Fazlasını Göster
    • En son Beyazperde eleştirileri
    • En İyi Filmler
    • Basın Puanlarına Göre En İyi Filmler
    Back to Top