Yeraltı
 Yeraltı posteri
Basın
3,0 8 Eleştiri
Üyeler
3,6 115 Puanlama, 15 Eleştiri
Arkadaşlarım
--
Puanım :
0.5 Berbat
1 Çok Kötü
1.5 Kötü
2 Yetersiz
2.5 Geçer
3 Ortalama
3.5 İyi
4 Çok İyi
4.5 Muhteşem
5 Kusursuz!

Özet

Karanlık filmlerin yönetmeni Zeki Demirkubuz, ünlü Rus yazar Dostoyevsky'nin Yeraltından Notlar adlı klasik yapıtından esinlenerek kurguladığı son filmini Ankara'da çekti. Başrolde televizyon komedilerinden sonra sinemada dramatik karakterlere geçiş yapan Engin Günaydın'ı seyrettiğimiz film bu sezonun öne çıkan yerli yapımları arasında yer alıyor.

Nefret ettiği eski arkadaşlarının akşam yemeğine kendisini zorla davet ettiren Muharrem'in, bu yemek ile birlikte başlayan didişmeleri, ego gösterileri sonucu eski defterlerin açılması ile utanç dolu hesaplaşmalarla karşı karşıya kalmasını konu alan Yeraltı, bireyin varoluşsal sorunlarını irdeleyen bir film.

Zeki Demirkubuz'un Yeraltı filminin galası 31. İstanbul Film Festivali'nde.

Beyazperde Eleştirisi

4,0
Çok İyi
Yeraltı
Yazar: Ali Ercivan
Zeki Demirkubuz'un sinemanın görsel araçlarını daha fazla kullanma çabasını, kendini bu açıdan geliştirmeye gayret etmesini önemsiyorum. Ne kadar etkileyici olsalar da çoğu filminin fazlaca metne dayalı olması, sinemasının bir zaafıydı. Kader ile birlikte bunun değiştiğini görmüş, kendi adıma memnun olmuştum. Arada başarısız bir dönem filmi denemesi olan Kıskanmak'ı yaptı. Tematik olarak yine kendi alanındaydı, filmin başarısızlığının sebepleri farklıydı ama bir zanaatkar olarak en azından arayış içinde bulunmasını ben yine de önemsemiştim. Ve şimdi Yeraltı'na geldi sıra... Demirkubuz, sinemasının temel referanslarından olan Dostoyevski'den ilk kez bir uyarlama yapıyordu. Bu bile başlı başına heyecan vericiydi.31. İstanbul Film Festivali kapsamında ilk kez seyirciyle buluşan Yeraltı, özgür bir uyarlama. Ankara'da memurluk yapan Muharrem, Dostoyevsky'nin Yeraltından Notlar'ının kahramanı
Yeraltı Dublajlı Fragman görüntüsü 2:02
23.356 gösterim
Öneriler
Yabancı Festivallerden Ödül Alan Türk Filmleri! haber görseli
Haberler - Özel Dosyalar
5 Aralık 2018 Çarşamba
TV’de Hafta Sonu (29-31 Temmuz) haber görseli
Haberler - TV Özel Dosyalar
Tut Sözünü, Yeraltı ve nicesi...
29 Temmuz 2016 Cuma
TV’de Hafta Sonu (20-22 Kasım)
 haber görseli
Haberler - TV Özel Dosyalar
Yeraltı, Jaws, Felekten Bir Gece ve nicesi...
20 Kasım 2015 Cuma
Kış Uykusu Film Okuma Atölyesi'nde! haber görseli
Haberler - Sektörden
Sinema eleştirmeni Gülengül Altıntaş'ın İstanbul Film Akademi'de her hafta bir filmi katılımcılarla birlikte analiz edeceği…
26 Aralık 2014 Cuma
Türk Sineması 100 Yaşında! haber görseli
Haberler - Özel Dosyalar
2014 boyunca Türk sinemasının 100. yaşının kutlandığı etkinlikler devam ediyor. En son Kültür Bakanlığı'nın açtığı yarışmanın…
3 Eylül 2014 Çarşamba

İzleyici eleştirisi: sevdiler

En iyi ve en faydalı yorumlar
4,5
20 Ağustos 2015 tarihinde eklendi
Türk sinemasının son dönemdeki en önemli birkaç yönetmeninden olan Zeki Demirkubuz'un izlediğim ilk filmi olan Yeraltı, okuduğum eleştiriler kadarıyla şu ana kadar ortaya koyduğu en kişisel filmi olarak geçiyordu. Demirkubuz'un bir Dostoyevski hayranı olduğunu birazcık onu dinlediğimizde anlamak da zor olmayacak sanırsam ve de 9.filmi olan Yeraltı da Dostoyevski'nin Yeraltından Notlar kitabının bir uyarlaması, bir saygı ...
Devamını oku
4,0
11 Temmuz 2014 tarihinde eklendi
13 yıldır Ankara'da yaşayan biri olarak, ekstra etkilendiğim bir film oldu. Demirkubuz'un eserinde başkent aynı zamanda baş rollerden biri zaten. Dostoyevski'nin "Yeraltından Notlar" kısa romanının serbest bir uyarlaması. Oyuncular, özellikle Engin Günaydın'ı başarılı buldum. Senaryo özellikle belli bölümlerde (evet "arkadaşlarla yemek" sahnesi) gerçekten çok başarılı. Bunun yanında filmde fazlalık kalan ve olmasa ...
Devamını oku
3,5
17 Mart 2013 tarihinde eklendi
Aslında rollercoaster adlı arkadaş filmi özetlemiş diyebilirim,güzel bir analiz yapmış.Engin günaydın çok etkileyici oynamış,yani muharrem karakterinin ruh hali,ezilmişliği,insanlarla düzgün iletişim kuramaması falan çok gerçekçi fakat bu filmde bir ulumadır gidiyor nedir onu tam çözemedim ben de!!
3,5
18 Kasım 2012 tarihinde eklendi
Hayati boyunca hakli veya haksiz çevresindeki bütün insanlarla iletisim problemi olan Muharrem karakterinin,baskalari tarafindan igrenç ve tiksindirici görülen ortamlar ve yalnizligi üzerine bir dünya kurmasi,filmin hareket noktasi diye düsünüyorum.Kilit kisimsa,eski ahbaplariyla bir yemekte toplanmalari ki bence islenis olarak çok üst düzeydi.Zaten filmi de 'bu yemege hazirlik ve karakterin tanitilmasi' ve 'yemegin Muharrem'in ...
Devamını oku

Teknik bilgiler

Ülke Türkiye
Dağıtımcı Tiglon
Yapım yılı 2012
Metraj uzun metrajlı film
İlginç Detaylar -
Bütçe -
Dil Türkçe
Görüntü formatı -
Renk Renkli
Ses formatı -
Yapım formatı -
Viza numarası -

Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2012, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2012.