Hesabım
    "Yüzüklerin Efendisi" Yıldızları, Hayatını Kaybeden Bernard Hill'e Sahnede Veda Etti

    "Yüzüklerin Efendisi"nin Kral Theoden'i, İngiliz aktör Bernard Hill 79 yaşında hayatını kaybetti.

    .

    "Yüzüklerin Efendisi" üçlemesinde Rohan'ın lideri Kral Theoden'i oynamasıyla ve "Titanic" filmindeki Kaptan Edward Smith rolüyle hafızalara kazınan usta aktör Bernard Hill, Pazar günü hayatını kaybetti.

    "I, Claudius", "Gandhi" ve "Shirley Valentine" gibi ufuk açıcı yapımlarda rol alan Hill ayrıca "The Bounty", "True Crime", "The Scorpion King", "Gothika", "Wimbledon", "Valkyrie" gibi filmlerde ve BBC TV dizisi "Boys from the Blackstuff" gibi televizyon yapımlarında rol aldı.

    79 yaşındaki Hill'in rol aldığı son proje olan, Martin Freeman liderliğindeki BBC drama dizisi “The Responder”ın ikinci sezonu ise vefatıyla aynı gün ekranlara döndü.

    Yüzüklerin Efendisi serisinde sırasıyla Frodo Baggins, Peregrin 'Pippin' Took, Meriadoc 'Merry' Brandybuck ve Samwise Gamgee'yi canlandıran aktörler Elijah Wood, Billy Boyd, Dominic Monaghan ve Sean Astin, Hill'i Liverpool'daki bir Comic Con etkinliğinde sahnede onurlandırdı.

    Oyuncular bir “aile üyesini” kaybettiklerini söyleyerek, “öfkeli” ve “güzel” arkadaşlarına veda ettiler. Bu etkinliğe Hill'in de katılımı planlanmış ancak sonradan iptal edilmişti.

    "Bu sabah ailemizden birini kaybettik. Bernard Hill vefat etti, Kral Théoden," diyen Astin sözlerini şöyle sürdürdü:

    Ve bu sahneden ayrılmadan önce onu onurlandırmak için biraz zaman ayırmak istiyoruz. Burada olması gerekiyordu. Bugün ve dün burada olması gerekiyordu. Onu seviyoruz. Cesurdu, komikti, huysuzdu, çabuk sinirleniyordu, güzeldi."

    Boyd şunları ekledi: "Film izliyorduk ve Dom'a dedim ki, kimsenin Tolkien'in sözlerini Bernard kadar harika söylediğini sanmıyorum. Bu sözleri gerçekçiliğe dayandırma şekli... Kalbimi kırardı. Harika bir adamdı ve çok özlenecek."

    Elijah Wood ve Dominic Monaghan, sosyal medya hesaplarından da Hill için anma mesajları yayınladılar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top